2018 februárjában rendezte meg az egri Eszterházy Károly Egyetem a „Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból –Tehetségútlevél a TDK-hoz” nevű rendezvény eredményhirdetését, amelyre két pályázó tanulónk kapott meghívást korábbi pályamunkájuk alapján.

Weinémer Cecília Judit (11. F) a tehetségútlevél megszerzése mellett, élethosszig tartó tanulás témában, poszter szekcióban III. helyezést ért el a versenyen, Pécsi Gréta (10. B) pedig előadhatta az iskolai közösségekről írt tanulmányát, amelyért ő is megkapta a tehetségútlevelet. Felkészítő tanáruk: Konczné Varga Edit társadalomismeret-tanár.

Gratulálunk Nekik!

Az egyetem a pályázati kiírással hidat szeretne képezni a középiskolákban és a felsőoktatásban zajló tehetséggondozás között azzal a céllal, hogy a középiskolai diákok minél hamarabb betekintést nyerhessenek a felsőoktatásban zajló TDK (Tudományos Diákköri mozgalom) tevékenységbe, amely a felsőoktatásban tanuló tehetséges, a tudományos problémafelvetés iránt érzékenységet mutató, vagy egy-egy művészeti ágban kiemelkedő hallgatókat segíti kutatásaik megvalósításában, eredményeik publikálásában.

Így későbbi választásuk és felsőoktatási tanulmányaik megkezdése során tudatosan kereshetik azokat a műhelyeket, melyek segíteni tudják őket. Ennek a tudatosságnak a kialakítását, illetve első lépését támogatja az egyetem által kiírt pályázat.

A verseny igazán ünnepélyes keretek között zajlott, a tanulók betekintést nyerhettek az egyetemi tanulmányok légkörébe. Nagyon jól érezték magukat, és remek tapasztalatokkal gazdagodtak. Reméljük, hogy a jövőben még több sikeres pályázó képviselheti a József Attila Gimnáziumot.