Tisztelt látogatók! Egykori, jelenlegi és leendő tanulóink!

 

Köszöntöm Önöket intézményünk honlapján, amelyet azért hoztunk létre, hogy megoszthassuk Önökkel iskolánk mindennapjainak eseményeit, bemutathassuk mindazt, amire büszkék vagyunk.

JAG-os diáknak lenni megtiszteltetés, hiszen az eltelt  7 évtized alatt sikeres diákok sora hagyta el az intézményt. Az itt végzett diákok mind a mai napig büszkék arra, hogy iskolánk tanulói voltak. Mi pedig büszkék vagyunk rájuk, akik példájukkal, életpályájukkal ösztönzik jelenlegi tanulóinkat.

70 év hosszú idő, s az eltelt évtizedek jelentős változásokat hoztak az iskola életében is.  A gimnáziumi képzés mellett megjelent az egészségügyi szakközépiskolai oktatás, majd 1992-ben a hatosztályos gimnáziumi képzés. Az elsők között indítottuk el a nyelvi előkészítő évfolyamot, s bekapcsolódtunk a HHTAJKP programjába is.

2005-ben a fenntartó Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat döntése értelmében 3 intézmény integrációjával létrejött a József Attila Gimnázium, Szakközépiskola, Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.

2011. augusztus 1-jével egy újabb átszervezés következett, amelynek eredményeként létrejött a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat József Attila Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium. Az új intézmény tagiskolájává vált a Bolyai Farkas Szakképző Iskola és a Serényi Béla Gimnázium, Mezőgazdasági Szakközépiskola és Kollégium is.

2013. áprilisában intézményünk a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Miskolci Tankerületének fenntartásába került, s ezzel párhuzamosan változott a név is: Ózdi József Attila Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégiumként működtünk tovább.

Még ennek az évnek a nyarán leválasztották rólunk a putnoki tagiskolát, 2014. szeptember 1-től pedig a Bolyai Farkas Szakképző Tagiskolát, így ismét változott a nevünk is: Ózdi József Attila Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumra.

A törvényi változások miatt 2016. szeptember 1-től a szakközépiskolai képzést átnevezték szakgimnáziumi képzésre, ezért az iskola új neve: Ózdi József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium.

A változások ellenére mindig arra törekedtünk, tanítványaink számára a legkorszerűbb ismereteket adjuk át, s a tanulás mellett maradjon idő a nevelésre is. Tanulóinkat hazaszeretetre, mások megbecsülésére neveljük.

Intézményünkbe várjuk mindazokat, akik tanulni akarnak, akik szeretnének egy jó iskolaközösség tagjává válni.

Nézzenek szét nálunk, s ha lehetőségük van rá, látogassanak meg bennünket, amennyiben információra van szükségük.

 

Tuza Ottó

intézményvezető