2018. február 19-én 9 órakor is ismét „megtelt” a JAGlab, ezúttal iskolánk tanulóival, akik megismerkedhettek egy „öregdiákunk”életútjával, tudományos munkájával, tevékenységével.

Dr. Pohóczky Krisztina élvezetes, dinamikus előadásának első részében tanulmányairól, majd kutató munkájáról mesélt. A gimnázium humán tagozatos osztályából (2007) indult a karrierje, siker sztorija.

Tanulmányait Egerben, Debrecenben, Pécsett végezte: Eszterházy Károly Főiskola- Biológia BSc. szak, laboratóriumi kutató szakirány, Debreceni Egyetem ÁOK – Molekuláris biológia MSc. szak, immunológia, sejt-és mikrobiológia szakirány, doktori képzés-Pécsi Tudományegyetem ÁOK Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet Molekuláris Farmakológia Kutatócsoport.

Kutatási témája: Krónikus alhasi fájdalom és endometriózis.

Jelenleg kutatóként és egyetemi tanársegédként is tevékenykedik. Munkája elismeréseként számos elismerésben, többek közt a Richter Gedeon NYRT. Talentum Alapítvány Kutatási Támogatásban, Új Nemzeti Kiválóság Doktorjelölti Ösztöndíjban is részesült.

Számos konferencián vett részt pl. Japánban, Skóciában, Hongkongban…

Az előadás, prezentáció végén a diákok kérdéseket tehettek fel. Ezzel a lehetőséggel éltek is a tanulók, hisz érdekelte őket a téma, a kutatómunka (fájdalomkutatás), a kísérletek, az oktató munka pl. külföldi diákok tanítása, vizsgáztatás.

Minden résztvevő jól érezte magát ezen a programon, izgalmasnak és hasznosnak találta.

Köszönjük dr. Pohóczky Krisztinának, hogy megtette ezt a hosszú utat Pécsről gimnazistáink kedvéért. Visszavárjuk!

Heiling Jolán