A TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0742-es pályázat keretében iskolánk 20 diákja 2 kísérőtanárral 2015. április 15-20. között erdei iskolai táborozáson vett részt Bogácson.

Hosszabb-rövidebb gyalogtúrákat tettünk a környékre (9-14-17 km), így eljutottunk Cserépfalura, Cserépváraljára, Szomolyára. Szafari-busszal bejártuk a környéket, megismerkedtünk a Matyóföld főbb nevezetességeivel, voltunk múzeumokban is pl. Matyómúzeum, Kisjankó Bori Emlékház, Tardi Tájház, Lepkemúzeum. Kipróbáltuk az íjászatot, és a lovaglást is.

Nagy hatást tett ránk a neandervölgyi ősember barlangja, amit a Suba-lyuk Látogatóközpont megtekintése után a csoportunk is felkeresett. További lenyűgöző élményt jelentettek a térség unikális értékeit képező kaptárkövek és barlanglakások is.

Az utolsó napon gombákkal ismerkedtünk, de kivételesen nem a természetben járva, hanem a  demjéni Korona Gombaipari Egyesülés központjában voltunk. Az üzemlátogatás, a fajtakutató laboratórium is felejthetetlen.

Sok-sok élménnyel, tapasztalattal gazdagodtunk. Az időjárás is a kegyeibe fogadott bennünket. A szállás, az ellátás is kiváló volt. Büszkeséggel és örömmel tölt és töltött el bennünket az, hogy bárhová mentünk, mindenütt dicsérték diákjainkat, fegyelmezettségüket, magatartásukat.

Köszönettel tartozunk Vasas Attila tanár úrnak, aki a tábor programjait összeállította, megszervezte.

 

Heiling Jolán