Iskolapadba ültek az angoltanárok a József Attila Gimnáziumban. A rendhagyó nyelvórát a médiából ismert Jilly Viktor tartotta az ózdi pedagógusoknak, majd a gimnazisták egy kisebb csoportjának.

A sajátos módszerekkel a nyelvoktatás új lehetőségeit szemléltette a meghívott előadó.

Jilly Viktor a fővárosi Fazekas Mihály Gimnázium vezető tanára. A József Attila Gimnáziumban megtartott rendhagyó angolórán a város iskoláinak nyelvtanárai ültek a padokban, így a tanulók szemszögéből ismerhették meg az egyik kiadó új tankönyvét. A kiadvány csak egyike a sikeres nyelvtanulás receptjének, aminek alapja a megfelelő motiváció.

– Azt gondolom, hogy egy nagyon jó tanár és nagyon jó motiváció, ez mindennek az alapja, hogy aki nyelvet tanul, az ezt akarja csinálni. Ezt pedig csak akkor akarja, ha jól érzi magát a folyamatában. Tehát nem elég, hogy tudja, neki szüksége lesz az angol nyelvre- mondta Jilly Viktor, a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium nyelvtanára.

Az előadás második részében maguk a diákok is részesei lehettek egy Jilly Viktor -féle angolórának,    ahol a köszönés után rögtön megismerhették a nyelvtanár módszereinek sajátosságait, főként a humort. Puchreiner Gábor angoltanár az Ózdon nem használt kiadvány ellenére is sikeresnek ítélte a nyelvoktatást:

– A mi diákjaink, és ha a gyerekek is úgy gondolják, és akarnak, ma már sokkal könnyebben tanulnak meg egy idegen nyelvet, mint tényleg a mi korunkban. Már csak azért is, mert már az általános iskolában elkezdik, így jó alapokkal jönnek.

Az órán alkalmazott változatos módszerek mindegyike a bemutatott tankönyvhöz kapcsolódott, amelynek előnye Jilly Viktor szerint az a kapcsolat, ami a tananyag és a való világ között van.

(A cikk forrása: www.ozd.hu)

 

[nggallery id=241]

 

Az Ózdi Városi Televízió híradása az alábbi linken érhető el: http://www.ovtv.eu/index.php/hu/musorok/ozdi-kronika